پشت پرده مدلینگ خانم های بازیگر، استایل های خاص و حاشیه ها، تصاویر

به گزارش مهسان بلاگ، یکی از طراحان لباس که با بعضی بازیگران در ارتباط است می گوید وقتی یک لباس به تن یک سلبریتی می رود قیمت آن چند برابر می گردد.

پشت پرده مدلینگ خانم های بازیگر، استایل های خاص و حاشیه ها، تصاویر

همشهری: فهیمه پناه آذر در همشهری نوشت: پیوند صنعت مد با هنر سینما در چند سال اخیر، بسیاری از بازیگران ایرانی را نونوار و متفاوت راهی مراسم فرش قرمز فیلم ها نموده. پست های اینستا گرامی بازیگران، ویترین آخرین دستاورد های طراحان لباس ایرانی شده. جهانی مد آن قدر جذابیت دارد که هر کسی را جلب می نماید. چه کسی از لباس روز پوشیدن و پول دریافت بدش می آید. در هفته گذشته با حاشیه های به وجود آمده برای متین ستوده، بار دیگر بحث پوشش بازیگران در مراسم رسمی بحث انگیز و بهانه ای شد برای پرداختن به مثلث مد، سینما و تبلیغات در پیرامون سینمای ایران.

فرصت برای خارجی ها و تهدید برای ایرانی ها

مدلینگ یکی از نخستین فرصت هایی است که برای ستارگان سینما فراهم می گردد. برندهای مطرح در سراسر جهان برای تبلیغ محصولات خود از چهره های مشهور استفاده می نمایند اما عده ای از بازیگران هستند که دیدگاه تخصصی تری به مقوله مد دارند. آنها ترجیح می دهند به جای نمایش محصولات دیگران، خود فراوری نماینده محصول باشند و سلیقه و دیدگاه خود را به مخاطب عرضه نمایند. در جهانی مد نام مطرحی مانند تام فورد وجود دارد که علاوه بر کارگردانی و فیلمنامه نویسی، به عنوان طراح لباس برند گوچی و تام فورد شناخته می گردد و یا ملیسا مک کارتی، بازیگری که با راه اندازی خط فراوری پوشاک زنانه، لباس هایی مناسب زنان سایز بالا فراوری نموده است. در ایران هم ورود بازیگران به جهانی مد در سال های اخیر پررنگ تر شده است اما معین نیست چرا در ایران همواره حضور بازیگران در قد و قامت مدلینگ و پوشش آنها با حاشیه هایی همراه است؛ حاشیه هایی که هر چند دوام نمی آورد اما پای وزیر و معاون و… را به مراکز قانونی کشانده و موجی علیه سینما و صنعت مد به وجود می آورد.

نسیم ملکی از طراحان لباس تئاتر و سینما از تأثیرگذاری بازیگران در صنعت مد و لباس می گوید و معتقد است که با فراگیرترشدن استفاده از فضای مجازی این تأثیرگذاری بیشتر از سال های گذشته بوده؛ چرا که مردم از هر قشر، بازیگران و نوع پوشش آنها را دنبال می نمایند و اتفاقی که می افتد الگوسازی است؛ الگوسازی در فرهنگ پوشش و طراحی و فراوری لباس ها. ملکی یادآور می گردد: این جریان و الگوسازی را هم طراحان لباس رقم می زنند و هم بازیگران آن را شکل می دهند. درست است که ما با مد جهانی فاصله داریم اما با اینکه چند پله عقب تریم باز هم مد جهانی، توسط مزون ها و بازیگران وارد جامعه می گردد. اینکه بگوییم درست است و یا غلط باید نتیجه آن را دید اما به نظرم مهم این است که بتوانیم در تعریف عرف خود به یک جامعه خوش پوش برسیم.

بازیگرانی که مدل شدند

بسیاری از بازیگران ایرانی چه زن و چه مرد خودشان در زمینه طراحی لباس فعالیت دارند و حتی بازیگرانی داریم که مزون دار هستند و بعضی نیز تنها مدل بوده و علاوه بر بازیگری کار تبلیغات طراحان و برندهای مختلف را هم انجام می دهند. مهتاب کرامتی کسی است که از 18سال پیش در زمینه طراحی و فراوری لباس فعالیت می نماید. کرامتی پس از خاتمه تحصیلات خود و آشنایی با ندا معارفی که در زمینه طراحی لباس فعالیت می کرد، همکاری با او را شروع کرد. پس از مدتی تصمیم گرفت مزون لباس خود را تاسیس کند.

بهاره افشاری بازیگر دیگری است که فعالیت زیادی در زمینه طراحی لباس دارد. او هم طراحی لباس را پیش از بازیگری شروع نموده است. افشاری در سال 83با همراهی یکی از دوستانش که طراح صحنه و لباس بود فعالیت در زمینه طراحی لباس را شروع کرد. ستاره اسکندری یکی دیگر از بازیگرانی است که به سمت مد و طراحی لباس ایرانی رفته و با همراهی طراح لباسی به نام شیما وحدتی در سال 86 برند تار اول را راه اندازی کرد. این کار که برگرفته از خاطرات دوران کودکی او و بافت های سنتی محلی است براساس پارچه های دستباف شکل گرفت.

مهناز افشار هم از بازیگرانی است که به پوشش خود اهمیت می دهد و مدتی هم مزون لباس داشت اما به خاطر وقت گیربودن این کار، آن را کنار گذاشت. نازنین بیاتی بازیگر جوانی که با نخستین حضورش در فیلم دربند توجه همه را جلب کرد، از دیگر افرادی است که وارد حوزه طراحی لباس شده است. بهنوش بختیاری، بهنوش طباطبایی، امیر آقایی، محمدرضا گلزار، بهرام رادان، میلاد کی مرام و… از بازیگرانی هستند که وارد جهانی مد و لباس شده اند.

شروع تب تند مد از فرش قرمز ها

هیچ کسی از پوشش زیبا بدش نمی آید، حال آنکه بتوان در محافل با این پوشش زیبا نیز درخشید. این موضوع برای بازیگران و ورزشکاران و حتی سیاستمداران نیز دیده می گردد.

فرش قرمز در افتتاحیه فیلم های سینمایی در چند سال اخیر پررنگ شده و تا چند دوره به خصوص جشنواره های فیلم فجر به اوج رسیده تا جایی که بعضی از بازیگران برای حضور در این فرش قرمز و اینکه جلوی دوربین عکاسان قرار گیرند، به مزون های معروف و طراحان لباس رجوع می کردند و گاهی نیز خود مزون ها برای تبلیغ لباس ها و طرح هایشان به سلبریتی ها پیشنهاد می دادند. تب این مد و نوع پوشش آن قدر بالا گرفت که بعضی، منتقدان اصلی این پدیده شدند. عکس های بازیگران در سایت ها و فضاهای مجازی آن قدر چرخید تا جایی که برگزارنمایندگان جشنواره سعی کردند فرش قرمزها را کمی بی هیاهوتر برگزار نمایند. با این حال فرش قرمز ها که در همه جای جهان بخش جذاب هر فیلمی است، در ایران نیز برگزار می گردد.

نسیم ملکی، طراح لباس تئاتر و سینما درباره تعاملی که میان بازیگران و سلبریتی ها با طراحان لباس و مزون داران وجود دارد، به همشهری می گوید: بیشتر برندها سراغ بازیگران می روند؛ چرا که تبلیغ باشد برای مزون هایشان و طراحی های لباس هایشان. کمتر پیش می آید که بازیگران به سراغ طراحان لباس بروند مگر آنکه بازیگرانی باشند که لباس برند خاصی را می پوشند. متأسفانه آن قدر که باید مزون خوب و حرفه ای نداریم که خود بازیگر به سراغش برود مگر آنکه صاحب اسم و رسم باشد و آن هم برای آقایان در نهایت 3برند و برای خانم ها 5یا 6برند وجود دارد. در سال های اخیر هم یکسری از بازیگران، خودشان وارد طراحی لباس شدند و مزون دارند. ملکی درباره درست یا غلط بودن این نوع حرفه بازیگران شرح می دهد: به طور حتم در هر تخصصی از جمله مد و لباس، هر کس بدون تخصص و به خاطر اینکه من چون خوب لباس می پوشم، پس طراحی لباس کنم، وارد گردد؛ نتیجه منفی خواهد بود اما اگر تخصص باشد به طور حتم پیامد ها مثبت است. بسیاری از بازیگران هم هستند که در کنار طراحان لباس وارد این حوزه تخصصی می شوند که در این زمینه موفقیت هایی هم داشته اند.

این طراح لباس درباره این موضوع که چه باید کرد تا نوع پوشش و الگوسازی بتواند تداوم یابد، عنوان می نماید: به نظرم لباس هایی که پوشیده می گردد خارج از عرف نیستند اما کمی سخت تر است که به صورت مطلق بتوانیم درباره اش صحبت کنیم. مسائل عقیدتی در جامعه ما وجود دارد که موج های متفاوتی را به دنبال داشته. در این حوزه نمی توان همه را راضی نگه داشت و این کار خیلی سخت است. حتی اگر پوشیده ترین لباس ها بر تن یک بازیگر باشد باز هم نمی توان عکس العمل ها را پیش بینی کرد و این کار را برای طراحان لباس سخت می نماید. با این حال، خوشبختانه واکنش ها نسبت به چند سال قبل بهتر بوده اما نباید بگذاریم لباس ها از عرف پذیرش قشرهای مختلف خارج گردد. درست است که در مد جهانی، شاید به این نتیجه رسیدند که لباس زیاد زیبا نیست اما در آن خلاقیت وجود دارد اما اینها هیچ کدام برای قشرهای مختلف جامعه ما با نگاه های کاملا متفاوت تعریف نشده است.

پول هایی که ردوبدل می گردد

یکی دیگر از طراحان لباس که با بعضی از بازیگران در ارتباط است، درباره نوع تعامل طراحان لباس و برندهای مختلف و بازیگران به همشهری می گوید: برندهایی که تازه متولد می شوند برای سرمایه گذاری پنهان بیشترین هزینه را انجام می دهند؛ از بازیگران گرفته تا فشن بلاگرها دستمزدهای عجیب و غریب می گیرند. علاوه بر دستمزدها از محصولات برند استفاده نموده و بازیگران نیز در قالب هدیه از سکه گرفته تا… کار تبلیغ لباس ها را انجام می دهند. اما وقتی برندی توانست مشتری های خود را جلب کند و معروف گردد دیگر خود بازیگران به آنها مراجعه می نمایند. وی در ادامه شرح می دهد: متأسفانه این نکته هم وجود دارد، وقتی یک لباس به تن یک سلبریتی می رود قیمت آن چند برابر می گردد اما وقتی از موضوع طراحی و دوخت لباس آگاه باشی گاهی یک لباس 500هزار تومانی در مزون ها با برندهای خاص تا 3میلیون تومان به فروش می رسد که به نظر باید تعادلی در این زمینه به وجود بیاید.

وظیفه ای که صدا و سیما هیچ گاه آن را اجرایی نکرد

کلید واژه هایی چون مد، مدل، فرش قرمز، بازیگر و سلبریتی در همه جای جهان تعریف خودش را دارد؛ تعریفی که می تواند در رده یک شغل قرار گیرد و به نوعی چرخه مالی قوی داشته باشد؛ اما سؤال اینجاست که چرا در ایران این تعاریف وجود ندارد؟ چرا نمی توان از این صنعت به لحاظ مالی و فرهنگی نهایت استفاده را برد؟ مهدی سیف جمالی که به تازگی جای حمید قبادی، سرپرست کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برعهده گرفته نیز معتقد است که تأثیرگذاری افراد مشهور چه بازیگر، ورزشکار و حتی سیاستمدار و پوشش آنها در مراسم رسمی را نمی توان نادیده گرفت. وی به همشهری می گوید: وقتی یک چهره مورد توجه تمام اقشار جامعه است باید به نوعی پوشش داشته باشد که بتواند الگوساز باشد. ما باید نسبت به جامعه ایرانی و اسلامی پوشش را رواج دهیم و باید عرف موجود را رعایت کرد. سیف جمالی در پاسخ به این سؤال که کارگروه مد و لباس برای ترویج پوشش هایی که بتواند الگوسازی کند، چه کاری انجام داده، پاسخ می دهد: در آیین نامه اجرایی ساماندهی مد و لباس یکسری وظایف برای الگوسازی در جامعه وضع شده که یکی از آنها به نظرم مهم و لازم است و برعهده رسانه ملی است. سیف جمالی شرح می دهد: در بندی از آیین نامه آمده باید برای الگوسازی از پوشش لباس و طرح های طراحان لباس که به تأیید رسیده، توسط رسانه ملی در سریال ها و تله فیلم ها و… استفاده و با این کار تبلیغ و در نهایت الگوسازی گردد. اما متأسفانه با وجود اینکه این آیین نامه از چند سال قبل وجود داشته هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.

georgiaro.ir: تور گرجستان ارزان قیمت | تور تفلیس، باتومی، تور لحظه آخری گرجستان

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 23450

به "پشت پرده مدلینگ خانم های بازیگر، استایل های خاص و حاشیه ها، تصاویر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پشت پرده مدلینگ خانم های بازیگر، استایل های خاص و حاشیه ها، تصاویر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید